به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» روز سوم اکتبر که به مناسبت اتحاد آلمان شرقی و غربی، یک روز تعطیل رسمی در آلمان می باشد، در سال 1997 میلادی با پیشنهاد شورای عالی مسلمانان «روز درهای باز مساجد» نامگذاری شده است. این روز فرصت مناسبی برای آلمانی ها و غیر مسلمانان است تا با فرهنگ و آیین و سنت های اسلامی در مساجد آشنا شوند. مرکز اسلامی هامبورگ که جزو بنیان گذاران نام گذاری این روز به نام روز باز مساجد است، امسال نیز همانند سالیان گذشته برای این روز برنامه های ویژه ای را تدارک دید.
مرکز اسلامی هامبورگ بواسطه فعّالیت های گسترده ای را که در برگزاری برنامه های دیالوگ بین ادیان و مذاهب طی سالهای اخیر داشته است و نیز با توجه به برنامه های مستند متعددی که در رابطه با مرکز در رسانه های معروف و پرمخاطب آلمان پخش شده است، به عنوان یک مکان مهم تاریخی – مذهبی برای توریستهایی که به هامبورگ مسافرت می کنند اعم از مسلمانان و غیر مسلمان به شمار می آید. این نکته تاثیر بسزایی نیز در حضور انبوه بازديدكنندگان در مراسم روز درهای باز مسجد دارد.
شایان ذکر است مراسم امسال از سوی برخی از رسانه های آلمانی نیز پوشش داده شد.
در طول این مراسم که از ساعت 10 الی 18 برگزار گردید، راهنمایان مرکز اسلامی هامبورگ در چند نوبت ابتدا توضیحات کاملی در رابطه با بنای خارجی و داخلی مسجد امام علی علیه السلام ارائه می دادند. سپس توضیحاتی در مورد عقائد اسلامی به بازدیدکنندگان داده می شد. پس از آن به ساختمان آکادمی و محل کتابخانه مرکز اسلامی هامبورگ که محل برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری اسلامی ـ ایرانی بوده و محصولات سنتی ایران ارائه می شد، هدایت می شدند تا در آن محل ضمن بازدید از غرفه ها پاسخ سوالات خود را دریافت کنند.
طی بررسی بازخوردها و گفتگو با تعدادی از بازدیدکنندگان، همگی بر این نکته اذعان داشتند که با بازدید از این مسجد تصویر ذهنی و دیدشان از اسلام و فرهنگ اسلامی تغییر یافت.
برخی از دیگر برنامه های این مراسم عبارت بودند از:
ـ معرفی فعّالیت های مرکز اسلامی و مسجد امام علی(ع) توسط راهنمایان در ساعت های معیّن،
ـ برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای شرقی،
ـ برگزاری نمایشگاه کالیگرافی (خطّاطی)،
ـ برگزاری نمایشگاه کتاب به زبان آلمانی،
ـ برگزاری نمایشگاه مجله الفجر و سلام کیندر،
-برگزاری نمایشگاه محصولات ایرانی
همچنين در فضای حیاط مسجد محلی برای سرگرمی کودکان و پذيرايي میهمانان در نظر گرفته شده بود كه از آنان با انواع غذاهای گرم ایرانی، چای و قهوه پذیرایی به عمل می آمد.